dijous, 25 de juliol del 2013

Components d'una aplicació Android



Els components d’una aplicació són els components essencial d’una app Android. No tots els components interactúen amb l’usuari. Hi ha quatre tipus diferent de componets de l’aplicació: Activity, Services, Broadcast Receier i Content Providers. Cada tipus té una funcionalitat diferent i un cicle de vida diferent.
Aquest és el component principal de la interfície gràfica d'una aplicació en Android.
Cada activitat representa una pantalla que es mostra a l’usuari.
En general, una aplicació està formada per diferents Activities, que estan més o menys lligades entre si. Quan se succeeixen diverses, aquestes es van emmagatzemant en una pila mitjançant el mecanisme de LIFO (Last In - First Out) i quan l'usuari prem el botó enrere, s'extreu de la pila la Activity actual i es reprèn l'anterior Activity situada a la pila.
Cada Activity que creiem, l'hem de definir en el AndroidManifest.xml amb l'etiqueta <activity>.

§         Service

Un servei és components sense interfície gràfica que s'executen en segon pla. Són cridats a través d'un altre component, com pot ser una Activity, i aquests seguiran execució en segon terme encara que la Activity hagi finalitzat o, fins i tot, encara que hàgim sortit de l'aplicació.
Cada servei que creiem ho hem de declarar en el AndroidManifest.xml mitjançant l'etiqueta <service>.

§         Content Provider

 Un Content Provider és un component destinat a compartir dades entre aplicacions. Aquestes dades poden ser emmagatzemats en el sistema de fitxers, en una base de dades SQLite o en qualsevol altre lloc que sigui accessible des de la nostra aplicació.
 Només el farem servir en el cas que vulguem compartir dades entre diverses aplicacions. Un exemple és els contactes del telèfon.

§         Broadcast Receiver

 Un Broadcast Receiver és un component que detecta i reacciona davant missatges de difusió  del sistema, com pot ser bateria baixa, SMS rebut, trucada rebuda, etc. Una aplicació també pot iniciar un Broadcast Receiver (per exemple, per saber si s'han descarregat dades al dispositiu i poder ser usats per aquesta aplicació). Igual que passava amb els Services, un Broadcast Receiver tampoc mostra cap interfície gràfica.
Igual que els serveis i Activities, els Broadcast Receiver també els hem de registrar, però aquesta vegada tenim dues formes de fer-ho: utilitzant el mètode Context.registerReceiver () o declarant en el AndroidManifest.xml amb l'etiqueta <receiver>.

§         Intent

Un Intent és l'element bàsic de comunicació entre els components descrits anteriorment, és a dir, mitjançant un Intent es podrà trucar a una Activity, iniciar un servei, enviar un missatge broadcast, iniciar altra aplicació, etc.
El seu ús més important és per iniciar Activities, en el qual es pot considerar com la unió entre Activities.
Els objectes Intent estan formats per un paquet d'informació. Contenen informació d'interès per al component que la rep (com l'acció que serà executada i les dades necessàries) més la informació d'interès per al sistema Android (com la categoria del component que utilitzarà el Intent i les instruccions de com llançar la Activity).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada