dijous, 25 de juliol del 2013

Imatges i icones a Android



Android s'executa en diferents mides de pantalles i densitats. Android suporta imatges en formats png, jpg i gif.

Termes i conceptes 
 
Mida de la pantalla
Mida físic real, mesura en diagonal de la pantalla. Per simplificar, totes les mides de pantalla reals s'agrupen en quatre mides generalitzades: petit, normal, gran i extra gran.

La densitat de la pantalla
La quantitat de píxels dins d'una àrea física de la pantalla, normalment es coneix com ppp (punts per polzada). Per exemple, una pantalla de densitat "baixa" té menys píxels en un espai físic determinat, davant d'una pantalla "normal" o "alta" densitat.
Per simplificar, els grups Android totes les densitats reals de la pantalla en quatre densitats baixes generalitzades: alta, mitjana, alta i extra.

Orientació
L'orientació de la pantalla des del punt de vista de l'usuari. Aquest pot ser horitzontal o vertical, el que significa que la relació d'aspecte de la pantalla està en ample o alt, respectivament. Tingueu en compte que no només els diferents dispositius funcionen en diferents orientacions per defecte, però l'orientació poden canviar en temps d'execució quan l'usuari gira el dispositiu.

Resolució
El nombre total de píxels físics en una pantalla. 

Densitat de píxels independents del (dp)

Una unitat de píxel virtual que s'ha d'utilitzar en la definició de disseny d'interfície d'usuari, per expressar les dimensions de disseny o la posició d'una manera independent de la densitat.

Com a base es té en compte una pantalla de 160 dpi i es considera la densitat mitja. En temps d'execució el sistema s'encarrega de forma transparent de fer la conversió. La conversió de les unitats de dp a píxels de la pantalla és simple: 
px = dp * (dpi / 160) 

 Per exemple, en una pantalla de 240 dpi, 1 dp és igual a 1,5 píxels físics. Sempre ha d'usar unitats dp l'hora de definir la interfície d'usuari de l'aplicació, per garantir la correcta visualització de la interfície d'usuari en les pantalles amb diferents densitats. Per definir mides de text cal usar sp.

Les imatges es guarden a /res/drawable. Per defecte hi ha quatre carpetes:
  • drawable-hdpi: resolució alta
  • drawable-ldpi: resolució baixa
  • drawable-mdpi:resolució mitja
  • drawable-xhdpi: resolució extra-alta

L'aplicació les seleccionarà automàticament segons el dispositiu.
A Android s'utilitzen diferents tipus d'icones segons la seva utilitat. Segons el tipus, l'anomenarem de diferents maneres: (font de la taula: http://developer.android.com/guide/practices/ui_guidelines/icon_design.html)

Tipus
Prefix
Exemple
Icons
ic_
ic_star.png
Launcher icons
ic_launcher
ic_launcher_calendar.png
Menu icons and Action Bar icons
ic_menu
ic_menu_archive.png
Status bar icons
ic_stat_notify
ic_stat_notify_msg.png
Tab icons
ic_tab
ic_tab_recent.png
Dialog icons
ic_dialog
ic_dialog_info.png


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada