dilluns, 23 de setembre del 2013

PHP. Introducció


•PHP (acrònim de "PHP: Hypertext Preprocessor") és un llenguatge interpretat d'alt nivell encastat en pàgines HTML i executat al servidor.

•Els documents PHP tenen la terminació '.php'.
•La documentació oficial es troba a: http://www.php.net/


Algunes característiques

  • És multiplataforma
  • És lliure i de codi obert ( amb amplia documentació)
  • Orientat a Objectes

Com és la comunicació entre el client i el servidor amb PHP?




1 - Escrivim a la barra del navegador l'adreça i l'arxiu a demanar.
2 - El web browser (navegador) envia el missatge a través d'Internet a l'ordinador anomenada www.prueba.com demanant la pàgina (arxiu) pagina1.php
3 - El web server (servidor web, que pot ser l'Apache, IIS, etc.), Rep el missatge i en veure que l'extensió és "php" demana al intèrpret de PHP (que és un altre programa que s'executa al servidor web) que li enviï l'arxiu.
4 - L'intèrpret PHP llegeix des del disc el fitxer pagina1.php
5 - L'intèrpret PHP executa les ordres continguts en l'arxiu i eventualment es comunica amb un gestor de base de dades (exemples d'ells poden ser MySql, Oracle, Informix, SQL Server, etc.)
6 - Després d'executar el programa contingut en l'arxiu envia aquest al servidor web.
7 - El servidor web envia la pàgina al client que l'havia demanat.
8 - El navegador mostra en pantalla l'arxiu que va enviar el servidor web.
Per a aquelles persones que coneixen altres llenguatges de programació (C - Java - C # - Pascal etc.) la sortida dels resultats normalment és la pantalla, en PHP la sortida és la pàgina HTML (després aquesta viatja per internet i arriba al client que l'ha demanat)


Així doncs, per executar un script de servidor en un servidor web, cal que aquest (el servidor web) disposi d’un mòdul funcional corresponent al llenguatge de l’script.

•Per exemple, per executar un script PHP, cal que el servidor web tingui el mòdul que li permeti interpretar i executar el codi PHP.

Quin entorn és necessari per desenvolupar PHP ?

•Per elaborar el primer script de servidor, primer hem de configurar el nostre entorn de desenvolupament.
•El primer pas és instal·lar el servidor de pàgines web (es recomana l’Apache) i el mòdul de PHP en la màquina que actuarà com a servidor. Per exemple xampp , o wampp
•Després, instal·larem un editor de codi per crear els scripts PHP. Es poden programar scripts amb un editor senzill com el bloc de notes del Windows o el vi del Linux, però és recomanable utilitzar un editor de codi amb ajudes que facin més còmode el procés de desenvolupament. Per exemple,
Notepad++

També podem usar un editor online com cloud9

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada