divendres, 18 d’octubre del 2013

Orígens Android

L'Android va ser iniciat dins d'una empresa, que va ser qui li va donar el nom,
Android Inc., fundada el 2003, fundada a Palo Alto, Califòrnia per Andy Rubin, Rich Miner.

El 2005 Google va comprar aquesta empresa,i va incorporar a les seves files alguns dels principals empleats, incloent a Andy Rubin, Rich Miner i Chris White. En aquest mateix any Google comença a treballar en la Dalvik VM, una màquina virtual Java optimitzada per a mòbils.

A causa del poc coneixement que es tenia en aquell moment sobre el treball de Android Inc. en un primer moment es va conjecturar que Google pensava entrar al mercats dels dispositius mòbils.

A Google, aquest equip liderat per Rubin, va desenvolupar una plataforma per dispositius mòbils basada en el nucli de Linux.

El novembre del 2007 es crea el consorci 'Open Handset Alliance, amb  l'objectiu de desenvolupar estàndards oberts per a dispositius mòbils. L'Open Handset Alliance és un consorci de diverses empreses que inclou Broadcom Corporation, Google, HTC, Intel, LG, Marvell Technology Group, Motorola, Nvidia, Qualcomm, Samsung Electronics, Sprint Nextel, T-Mobile i Texas Instruments. El mateix dia l'Open Handset Alliance va anunciar el seu primer producte, Android, una plataforma per a dispositius mòbils construïda sobre la versió 2.6 del nucli Linux.

Al novembre de 2007 es llança la primera versió de l'Android SDK.

El desembre del 2008 s'afegeixen a l'Open Handset Alliance catorze nous membres,
incloent-hi ARM Holdings, Atheros Communications, Asustek Computer Inc., Garmin Ltd., PacketVideo, Softbank, Sony Ericsson, Toshiba Corp. i Vodafone Group Plc.


El maig del 2008 es concedeixen els premis del primer Android developer challenge, que és un concurs per a aconseguir les millors aplicacions per a l'Android. Amb aquest concurs, i les edicions següents, s'aconsegueix una gran repercussió i grans aplicacions.

El setembre del 2008 s'allibera la primera versió de la plataforma, la 1.0, però
encara no hi havia cap dispositiu.

Finalment l'octubre del 2008 apareix el primer dispositiu, T-Mobile o HTC Dream, venut inicialment als Estats Units i posteriorment a la resta del món. I el nombre de dispositius no ha deixat de créixer, i ja són centenars de dispositius diferents.

En el mateix mes, s'inaugura l' Android Market (que més tard s'anomenarà Google Play, al 2012,  unificant aplicacions i continguts), per la descàrrega d'aplicacions.

El febrer del 2011 es fa oficial la primera versió orientada no a telèfons intel·ligents o smart phones sinó a ordinadors de tauleta o tablet PC, la versió 3.x amb millores en la interfície, suport de videotrucada i capacitats per a un maquinari molt més potent. A l'octubre de 2011 apareix la versió 4.x tant per mòbils com per tablets.

Actualment es parla de més de 100.000 activacions de dispositius diàriament
amb la plataforma Android, i de gairebé 200.000 desenvolupadors que ja han

creat desenes de milers d'aplicacions, i no paren de créixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada