dilluns, 1 de febrer del 2016

Etiquetes/Atributs eliminats a HTLM5

Elements obsolets
 HTML5 elimina alguns elements usats en versions anteriors. Uns per obsolets, altres per reduntants, etc.  

A més HTML5 posa especial atenció en que l'estil de la pàgina s'ha de fer mitjançant CSS, per la qual cosa elimina la majoria d'etiquetes i atributs relacionats amb l'estil.


Etiquetes eliminadesS'eliminen les etiquetes relacionades amb la presentació i l'estil del document, havent de fer-aquest mitjançant CSS. Eliminem:BASEFONTbigcenterfontsstrikettoS'eliminen també els frames per raons òbvies: Trenquen la unitat de la web i la desestabilitzen. A més afecten negativament l'accessibilitat i usabilitat. Si volem fer servir una cosa semblant podem utilitzar els iframe. S'eliminen doncs les etiquetes:frameframesetnoframe

 Les següents etiquetes s'eliminen per obsoletes o per ser poc o gens utilitzades:acronym; per abreviacions es manté l'etiqueta abbrapplet; substituïda avui dia per objectisindex; per enviar informació al servidor, no s'usa des de l'aparició dels formularis.dir; per a llistes, es recomana usar ul al seu lloc.

Atributs eliminatsTots els atributs que es refereixen a la presentació o estil s'eliminen. La presentació va a càrrec de CSS, per la qual cosa hem d'usar el full d'estil o l'atribut style, el qual és universal i es pot aplicar a tots els elements. Els atributs d'estil eliminats són:

(Atenció atributs HTML, no CSS)
 align: en tots els elements.Alink, link, text, vlink: en l'element bodybackground: en l'element bodybgcolor: en els elements table, tr, td, th i body.border: en tots els elements.cellpadding, cellspacing: en l'element table.char, charoff: en els elements col, colgroup, tbody, td, tfoot, th, thead i tr.clear: en l'element br.compact: en els elements dl, menu, ol i ul.frame: en l'element table.frameborder: en l'element iframe.height: en els elements td i th.hspace, vspace: en els elements img i object.marginheight, marginwidth: en l'element iframe.noshade: en l'element hr.nowrap: en els elements td i th.rules: en l'element table.scrolling: en l'element iframe.size: en l'element hr.type: en els elements li, ol i ul.valign: en els elements col, colgroup, tbody, td, tfoot, th, thead i tr.width: en els elements hr, table, td, th, col, colgroup i pre.Tot i que la majoria d'atributs d'estil s'eliminen, alguns d'ells es mantenen per a alguns elements, com ara l'ample i alt de les imatges.

Altres atributs també s'eliminen, bé sigui per redundància, pel seu baix ús, per evitar confusions o per estar obsolets. Aquests són:accesskey: en els elements a, àrea, button, input, label, legend i textarea.rev, charset: en els elements link i a.shape, coords: en l'element a.longdesc: en els elements img i iframe.target. : En l'element linknohref: en l'element àrea.profile: en l'element head.version: en l'element html.name: en els elements img i a. Per obtenir un comportament similar es recomana usar id.scheme: en l'element meta.arxivi, classid, codebase, codetype, declari, standby: en l'element object.Atributs valuetype, type: en l'element param.language: en l'element script.summary: en l'element table.axis, abbr: en els elements td i th.scope: en l'element td.


No obstant això això no vol dir que no puguin seguir usant-se, ja que els navegadors estan obligats a poder llegir pàgines en versions anteriors, però podria ser que en un futur els navegadors no ho mostrin correctament.

La pàgina construïda amb algun element eliminat no es validarà en HTML5, encara que es veurà perfectament en el navegador, per ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada